latinica  ћирилица
07/03/2021 |  15:00 ⇒ 15:31 | Аутор: СРНА

Кревс и Фаберова побједници 5. градишког полумаратона (ФОТО)

Митја Кревс из Словеније и Теа Фабер из Хрватске побједници су Петог градишког полумаратона, који је данас одржан у организацији Атлетског рекретивног клуба Градишка.
Градишка - полумаратон - Фото: СРНА
Градишка - полумаратонФото: СРНА

Кревс је рекао је да су услови за трчање били веома добри и да је задовољан оствареним резултатом трке на Градишком полумаратону, коју је истрчао за један час и 14 минута.

У поломаратонској трци на 21 километар дрго мјесто у мушкој конкуренцију освојио је Кристијан Стошић, а треће Милош Дајевић, док су другопласирана и трећепласирана у женској конкуренцији Слађана Стаменковић и Биљана Кирађијева.

Први кроз циљ у трци на 10 километара прошли су Срђан Самарџић и Ања Финк, док су на пет километара најбржи били Никола Васковић и Санда Скендерија.

Градишка - полумаратон

Директор Градишког полумаратона Дејан Јакељић навео је да је у ове три дисциплине учествовало укупно око 300 такмичара из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Хрватске, Словеније, Сјеверне Македоније и Бугарске, те да би тај број био и већи да због мјера у вези са пандемијом вируса корона није било проблема на границама приликом доласка тркача из инстранства.

Јакељић је истакао да су као организатори испоштовали све епидемиолошке мјере које је за овакво такмичење прописао Институт за јавно здравље, али да су били принуђени да откажу трку на један километар за дјецу до 14 година.

У трци на 10 километара учествовао је и потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Денис Шулић, који је честитао организаторима јер су и тешким условима успјели да по пети пут организују овако велику међународну спортску маниФестацију у Градишци.

Градишка: Денис Штулић - полумаратон

- Сигуран сам да се на Градишком полумаратону видимо и наредне године и надам се да ће то бити у много бољим епидемиолошким условима. И прије двије године сам трчао на 10 километара, јер сам сматрао да као неко ко се цијели живот бави спортом треба да учествујем у свим важнијим спортским манифестацијама у свом граду - додао је Шулић.

Одржавање Петог градишког полумаратона подржали су град Градишка и бројни спонзори.