latinica  ћирилица
06/03/2021 |  21:51 | Аутор: СРНА

Премијер лига БиХ: Пораз Сарајева од Зрињског, реми Крупе

Три утакмице 21. кола Премијер лиге БиХ одигране су данас, а главно обиљежје је пораз Сарајева на свом стадиону од Зрињског.
Сарајево - Зрињски (фото: facebook.com/hsk.zrinjski) -
Сарајево - Зрињски (фото: facebook.com/hsk.zrinjski)

У првом мечу дана, Крупа је дочекала Широки Бријег и успјела да "ишчупа" бод пошто је гост водио поготком Ивана Икића у 53. минуту. Гол вриједан једног бода постигао је Никола Дујаковић са бијеле тачке у 89. минуту.

Екипа Тузла ситија је савладала Жељезничар са 2:0, а голови су падали на почетку и на крају меча. Прво је Петар Мишић, појачање из швајцарског Арауа у 9. минуту донио предност тиму из града соли, а онда је тачку на побједу ставио Дејан Максимовић голом у трећем минуту надокнаде времена. Друга побједа овог прољећа за Тузла сити, док је "Жељо" у прва два кола узео само један бод.

Сарајево је дочекало Зрињски и већ у 4. минуту се нашло у резултатском заостатку. Стријелац је био Дејан Јурановић, фудбалера који је ове зиме стигао међу Мостарце из хрватског друголигаша Дубраве, за коју је јесенас на осам утакмица постигао чак 10 голова.

Испоставило се да је то био и једини погодак у овом сусрету, а Сарајлије нису успјеле да искористе ни играча више у пољу, након искључења Магдића у 68. минуту, па су на крају доживјеле први пораз у сезони. Ипак, без обзира на овај пораз и даље имају велику предност од осам бодова у односу на херцеговачки двојац, који их прати - Широки и Зрињски.

Премијер лига БиХ - 21. коло:

Вележ - Борац 2:0
Тузла сити - Жељезничар 2:0
Крупа - Широки Бријег 1:1
Сарајево - Зрињски 0:1

Недјеља:

18:00 Радник - Младост

Понедјељак:

14:00 Олимпик - Слобода

Табела: Сарајево 46, Широки Бријег и Зрињски по 38, Жељезничар и Вележ по 37, Борац 35, Тузла сити 33, Слобода 22, Младост ДК 19, Радник 16, Крупа 14 и Олимпик 13.