latinica  ћирилица
05/03/2021 |  17:05 ⇒ 17:29 | Аутор: РТРС

Илић: Лоша контрола људи у изолацији (ВИДЕО)

Предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић, нагласио је на ванредној сједници, да можда угоститељски објекти нису једини кривци за лошу епидемиолошку ситуацију.
Младен Илић - Фото: Facebook
Младен ИлићФото: Facebook

- Имамо ситуацију да је изузетно лоша контрола свих људи који су у изолацији. Мислим да их има око 2.000, ти људи се у врло малој мјери позивају на начин да се провјеравају и ту треба тражити одговоре. Можда епидемиолошка ситуација није изазвана само, не знам како то овдје причају, угоститељским објектима који су мјесто највеће заразе. Можда је управо неконтрола људи који су у изолацији узрок - нагласио је Младен Илић, предсједник Скупштине града Бањалука.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић наглашава да је притисак Скупштине да се мјере појачају од стране команданта или градоначелника.

- Пооштравање мјера изазива револт привреде, помало уништава економију и негодовање грађана. Уколико се то не учини рећи ће:"А видите, градоначелник то није урадио и због тога је таква ситуација". Ово је постављање терена за политичку побједу и у једном и у другом правцу. Иако нико нема јасно објашњење који је реципроцитет између појачаних мјера и ефеката које имају на некад раст, а некад пад броја заражених - рекао је Станивуковић.