latinica  ћирилица
05/03/2021 |  15:12 ⇒ 15:12 | Аутор: СРНА

Вишковић: Кључни задатак - очување и просперитет Српске

У протеклих 25 година, Савез независних социјалдемократа израстао је у кључну политичку партију у Републици Српској и БиХ, стојећи чврсто на бранику очувања статуса Републике Српске и њеног економског просперитета, изјавио је Срни потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

Уз честитке члановима и симпатизерима ове странке поводом 25 година од њеног оснивања, Вишковић је нагласио да је СНСД данас најмасовнија и најорганизованија политичка партија у Републици Српској, чији је кључни задатак исти као и те 1996. године, кад је основана - очување Републике Српске и економски и друштвени просперитет Српске.

Он је нагласио да је СНСД, као одговорна политичка партија, у потпуности посвећена развоју Републике, на добробит њених грађана и указао да је СНСД преузео одговорност за вођење Републике 2006. године, након чега су остварени бројни, зацртани циљеви, а за неке се, како је нагласио, још боримо, свјесни реалности која нас окружује.

- У међувремену, учињено је много на развоју Републике и нашег друштва, свјесни, наравно, да је још много посла пред нама. Те 2006. године, кад смо преузели одговорност за вођење Републике, нисмо имали километра ауто-пута. Данас имамо више од 106 километара, а градимо и даље, у складу са визијом да сви крајеви Српске морају бити адекватано повезани. Те 2006. године, наше болнице биле су запуштене и застарјеле. Данас, можемо да се поносимо савременим здравственим установама широм Српске, од Бањалуке, преко Источног Сарајева до Требиња. У свакој нашој локалној заједници видљив је напредак. Све то су непорециве чињенице, које наши опоненти настоје да потисну у сјећању - истакао је Вишковић.

Он је подсјетио да је, захваљујући политици СНСД-а, у протеклим годинама одбрањена уставно-правна позиција Републике Српске и њене надлежности, за разлику од ранијег периода кад су јој неузастављиво отимане.

- И данас, суочавамо се на идентичним покушајима урушавања наше уставно правне позиције, са неприкривеним крајњим циљем – да од Српске остане празна љуштура коју не би смјели ни звати њеним именом. Зато, кључни задатак СНСД, поред сталне и истрајне борбе за економски просперитет, мора остати борба за очување наше уставне позиције, а у складу са тежњама нашег народа - истакао је потпредсједник СНСД-а.