latinica  ћирилица
05/03/2021 |  14:19 ⇒ 14:22 | Аутор: СРНА

Епископ Григорије: Свако ко прашта и воли је ученик владике Атанасија

Његово преосвештенство епископ диселдорфски и све Њемачке Григорије изјавио је данас да је сваки човјек који опрашта, воли, увијек прима и даје себе ученик умировљеног владике захумско-херцеговачког и приморског Атанасија.
Владика Григорије (Фото: eparhija-zahumskohercegovacka.com) -
Владика Григорије (Фото: eparhija-zahumskohercegovacka.com)

- Треба да будемо синови и насљедници његове љубави, љубави према Христу и љубави једних према другима - поручио је владика Григорије, обраћајући се вјерницима након Свете заупокојене литургије, коју је за владику Атанасија служио са епископом захумско-херцеговачким и приморским Димитријем.

Епископ Григорије рекао да је захвалан за велику љубав коју је владика Атанасије пружио свима, те што је успио да стигне из Њемачке и затекне га живог.

- Стигао сам у тај посљедњи минут живота нашег владике Атанасија овдје на земљи - навео је владика Григорије, те додао да се епископ Атанасије и не може затећи другачије него жив.

Епископ Григорије изразио је очекивање да ће сутра на сахрани умировљеног епископа захумско-херцеговачког и приморског Атанасија све бити урађено како доликује и да ће свима бити утјеха оно што су с њим доживјели.

Владика Атанасије, који је преминуо синоћ у требињској Болници, биће сахрањен сутра на гробљу манастира Тврдош.