latinica  ћирилица
05/03/2021 |  14:10 ⇒ 14:16 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Уз младе посвећене спорту Српска има спортску будућност (ФОТО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је данас у Бањалуци да је са финалистима кошаркашког Купа Српске у мушкој и женској категорији разговарала о подршци у наредном периоду, те истакла да уз такве младе, који су посвећени спорту, Српска има своју спортску будућност.
Цвијановић са финалистима кошаркашког Купа Српске - Фото: СРНА
Цвијановић са финалистима кошаркашког Купа СрпскеФото: СРНА

Цвијановић је изразила задовољство јер је имала прилику да разговара са спортистима који су допринијели да Република Српска може да буде поносна на остварене успјехе у области спорта, те да од њих чује и који су то њихови изазови, али и амбиције за будуће вријеме.

- Разумијемо да наши клубови морају да имају подршку институција и на локалном и на републичком нивоу, те је овај састанак један од начина да се та подршка и покаже. То је морална, институционална, али свакако и одређена финансијска подршка, о чему смо данас и разговарали - рекла је Цвијановић након састанка.

Фото: СРНА

Она је истакла да финалисти, који су показали најбоље умијеће на Купу Републике Српске, залужују да им се укаже посебна пажња.

- Почаствована сам што данас могу бити у њиховом друштву, да разговарамо о томе шта су потребе нашег спорта и спортских клубова, те на који начин остварити бољу сарадњу са институцијама - рекла је Цвијановић.

Она је честитала финалистима Купа остварене резултате, те изразила задовољство јер су и они свјесни изазова који се налазе пред институцијама, али и задовољни нивоом сарадње која постоји.

- Али, никада није на одмет унапређивати ту сарадњу и разматрати који су то начини да идемо даље - рекла је Цвијановић.

Састанку у Палати Републике присуствовала је и министарка породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)