latinica  ћирилица
05/03/2021 |  07:24 ⇒ 07:25 | Аутор: СРНА

Леброн изабрао Јокића и Дончића у своју екипу

Српски кошаркаш Никола Јокић учествоваће на овогодишњем "Ол-стар" мечу НБА лиге у тиму Леброна Џејмса, који га је изабрао као четвртог пика.

"Краљу" и "Џокеру" друштво у екипи међу стартерима ће правити Лука Дончић, као и Стеф Кари и Јанис Адетокумбо.

НБА лига је поново јавно и телевизијски покривено одржала бирање екипа за "Ол-стар" меч. Као играчи са највише гласова, капитени екипа су Леброн Џејмс и Кевин Дурент.

"Краљ" Леброн је изабрао свог највећег конкурента за награду најкориснијег играча - Јаниса Адетокумба, док је Дурент одабрао свог саиграча из Бруклина Кајрија Ирвинга.

Џејмс је очекивао такав потез, што му је сачувало Стефа Карија за другог пика, а Дурент је на другој страни изабрао Ембида.

Леброн је потом испунио своју жељу и упарио се са Луком Дончићем, за којег је често говорио да га подсјећа на њега и са којим је имао велике пословне планове.

Дурент је одговорио на то изабравши Каваја Ленарда, освајача трофеја најкориснијег играча прошле сезоне на "Ол-стару".

Коначно, као четвртог пика, Леброн је испред Тејтума и Била, одабрао српског центра Николу Јокића, рекавши да бира карту која није дозвољена у многим играма - "џокера" Николу Јокића.

Јокићу ће ово бити треће узастопно учешће на судару свих звијезда НБА лиге, али први пут као стартеру.

Поред поменутих Џејмса, Карија, Адетокумба и Дончића, Јокићу ће саиграчи бити: Лилард, Симонс, Пол, Браун, Џорџ, Сабонис и Гобер.

Дурентову екипу, поред Ирвинга, Ембида, Ленарда, Тејтума и Била, чине Харден, Букер, Вилијамсон, Лавин, Рендл, Вучевић и Мичел.

 НБА "Ол-стар" меч ове године биће одржан 7. марта у Атланти. Такмичење у закуцавањима биће одржано на полувремену, док ће пре сусрета играчи одмјерити снаге у борби вештина и брзом шутирању тројки.