latinica  ћирилица
02/03/2021 |  21:03 ⇒ 21:04 | Аутор: СРНА

Кордић: "Рупа" у градском буџету, проблеми у јавним предузећима

Градоначелник Мостара Марио Кордић пренио је данас вијећницима у Градском вијећу да ће буџетска "рупа" због пада прихода износити око пет милиона КМ.

Кордић је навео да градске власти планирају да ту рупу "закрпе" наплатом правоснажних пресуда у процесима против електропривредних подузећа.

Градско вијеће Мостара данас је донијело закључак да није могуће усвојити измјене Статута града Мостара и Пословника вијећа, те је постављен рок од 30 дана да вијећници доставе своје приједлоге измјена тих докумената.

На сједници је презентован и Нацрт буџета града Мостара за 2021. годину, а Кордић је рекао да је донесен и закључак којим се њему, као градоначелнику, налаже да до 12. марта припреми Приједлог буџета.

Јавна расправа о градском буџету, како је навео, биће одржана до 25. марта.

Кордић је на сједници презентово и информацију о јавним предузећима, наводећи да због непостојања Градског вијећа у протеклих осам година није било могуће рјешавати нагомилане проблеме.

Скупштина, управни и надзорни одбори су истекли свим предузећима и потребно је што хитније расписати конкурсну процедуру за именовање управљачких структура.

- Изабрали смо тијела Градског вијећа што нам је први корак у почетку рјешавања нагомиланих проблема у Мостару. Јако сам задовољан којим темпом се иде. Након непостојања Градског вијећа све ове године накупило се много тема. У Градском вијећу је позитивна енергија, изгледа да ћемо све заједно гурати напријед, да Мостар што прије вратимо тамо гдје треба бити - рекао је Кордић.