latinica  ћирилица
28/02/2021 |  19:29 ⇒ 21:17 | Аутор: СРНА

Побједе Борца и Зрињског, Тузли сити градски дерби

Фудбалско првенство БиХ је настављено и у 20. колу су били сигурни тимови из врха табеле, али је свега шест погодака виђено на пет до сада одиграних мечева, док је "вјечити дерби" Сарајева на програму сутра.
ФК Борац - Фото: РТРС
ФК БорацФото: РТРС

Бијељински Фудбалски клуб Радник, који ће се, како ствари стоје, грчевито борити за опстанак, није успио на свом терену да дође до побједе против врло доброг ФК Вележа.

Било је 0:0, тако да је велики посао пред тренером Дарком Несторовићем да сачува семберски тим у елити.

ФК Борац из Бањалуке је на Градском стадиону у финишу сломио отпор посљедњег пласираног ФК Олимпик савладавши га на крају са 2:0, а стријелци су били Мелег и Стојан Врањеш са бијеле тачке.

ФК Зрињском је један гол био довољан за побједу над ФК Крупом, а погодак је дјело руског интернационалца Ивана Енина.

И други херцеговачки премијерлигаш, Широки је славио минималним резултатом и то на гостовању код Младости Добој-Какањ. Ален Јуриљ је био сигуран извођач једанаестерца и то у 94. минуту.

Головима Горана Бркића и Едина Рустемовића Тузла сити је славила у градском дербију против Слободе, уз напомену да је Бркић у првом полувремену промашио казнени ударац.

Преостао је да се одигра велики дерби, двобој сарајевских ривала ФК Жељезничара и ФК Сарајева сутра на Грбавици од 17.30 часова.

Премијер лига БиХ - 20. коло: ФК Радник - ФК Вележ 0:0, ФК Борац - ФК Олимпик 2:0, ФК Зрињски - ФК Крупа 1:0, ФК Младост ДК - ФК Широки Бријег 0:1, ФК Слобода - ФК Тузла сити 0:2.

Табела: ФК Сарајево 45, ФК Широки Бријег 37, ФК Жељезничар 36, ФК Борац и ФК Зрињски по 35, ФК Вележ 34, ФК Тузла сити 30, ФК Слобода 22, ФК Младост ДК 19, ФК Радник 16, ФК Крупа и ФК Олимпик по 13.