latinica  ћирилица
28/02/2021 |  18:15 ⇒ 01/03/2021 | 08:28 | Аутор: СРНА

Додик: Веома важна посјета патријарха Јасеновцу, гдје су Срби мученички страдали (ВИДЕО)

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик сматра веома важном посјету Његове светости патријарха српског Порфирија Јасеновцу, ако се има у виду чињеница је српски народ у овом мјесту мученички страдао и да је истина о томе дуго скривана.
Додик са патријархом Порфиријем у Манастиру Јасеновац - Фото: РТРС
Додик са патријархом Порфиријем у Манастиру ЈасеновацФото: РТРС

Откривање истине мора бити трајни задатак свих нас као и молитве за помирење, разумијевање и миран суживот", рекао је Додик новинарима након што је у Манастиру Јасеновац присуствовао доксологији коју је служио патријарх Порфирије.

Он је додао да је импресиониран чињеницом да је доста људи данас у Манастиру дочекало Његову светост.

Додик је подсјетио да ће Република Српска за обнову манастира Јасеновац издвојити 100.000 КМ.

- Република Српска помоћи ће и изградњу школе која ће бити истраживачки центар, што је од немјерљивог значаја - додао је Додик.

Он је захвалио властима Хрватске, које, како је истакао, подржавају обнову објеката значајних за српски народ.

- Ово је посебан дан и за мене и зато велика захвалност Његовој светости патријарху српском Порфирију за позив и гостопримство - закључио је Додик.

Патријарх Српски Порфирије служио је данас доксологију у манастиру Јасеновац, а присуствовали су, поред Додика, и вршилац дужности директора Републичког секретаријата за вјере Драган Давидовић, предсједник Српског народног вијећа Милорад Пуповац, амбасадор БиХ у Хрватској Александар Врањеш.

Осим свих њих, српског патријарха је у манастиру, поред православног, дочекало и свештенство Католичке цркве, као и становници овог мјеста.