latinica  ћирилица
28/02/2021 |  16:57 ⇒ 16:58 | Аутор: СРНА

Марчета: Српска у праву што не обиљежава 1. март

Предсједник Удружења протјераних грађана општине Дрвар Миле Марчета оцијенио је да је Република Српска у праву што не обиљежава 1. март, те истакао да Срби ништа нису добили стварањем БиХ.
Миле Марчета (фото:javnarasprava.ba) -
Миле Марчета (фото:javnarasprava.ba)

- Република Српска је у праву, ми стојимо из њихових ријечи да 1. март није дан државности БиХ, јер су Срби у Дрвару и Грахову још тада знали да то иде у погрешном правцу. Жељели смо праву државу БиХ, мир, конститутивност и да стане рат - рекао је Марчета Срни.

Он је навео да референдум 1. марта 1992. године није валидан, јер је све рађено против српског народа, те навео да Дрварчани и Граховљаци не обиљежавају 1. март као нешто наметнуто.

- Општине Дрвар и Босанско Грахово једине нису прихватиле насилни покушај референдума да 1. март буде дан државности БиХ. За све то Дрвар, који је готово стопостотно чиста српска општина, за освету је подијељен у два кантона - рекао је Марчета.

Он је истакао да данас Срби у Федерацији БиХ не могу одлучивати, а уништене су им фабрике, инфраструктура, отети природни ресурси, разорена приватна имања.

- Тиште нас и многи други проблеми - рекао је Марчета, који је заслужан за повратак Срба у овај дио Федерације БиХ.