latinica  ћирилица
25/02/2021 |  16:17 ⇒ 20:15 | Аутор: СРНА

Бурсаћ: Комисија за сарадњу с НАТО не прејудицира чланство

Шефица Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Снежана Новаковић Бурсаћ изјавила је данас да формирање Комисије за сарадњу са НАТО одсликава намјеру усвајања Програма реформи и не прејудицира чланство у Сјеверноатлантској алијанси, како то тврде представници опозиционих партија.
Сњежана Новаковић Бурсаћ - Фото: РТРС
Сњежана Новаковић БурсаћФото: РТРС

- Комисија за сарадњу са НАТО је названа онако као што јесте. Треба сарађивати, не само са НАТО-ом него и са другим мултинационалним организацијама и државама. Од суштинске је важности, поготово на нивоу БиХ, како се нешто дефинише и назива - рекла је Бурсаћева.

Она је нагласила да тврдње опозиционих политичара да називи нису битни управо одсликава озбиљност те политичке партије.

- Предлажем да ако није битан назив, нека се назову СДА-Б. Има већ нека А-СДА, вријеме је да се ПДП назове СДА-Б или Ц. Нама је драго да Комисија која је формирана одсликава оно што је била намјера усвајања Програма реформи, усвајање и прихватање програмског документа којим се не прејудицира никакво чланство - рекла је Бурсаћева.

Она је истакла да се то није догодило, те да је задовољна наставком активности и сарадњом која иде према плану и пројекцијама Програма реформи.

- Прича и јаукање из опозиционих странака ПДП-а и СДС-а само показује њихову немоћ да објасне могућност да се на нивоу БиХ може управљати процесима и капацитетима из Републике Српске ако сте досљедни и поштујете базичне принципе и ставове на основу којих су вас грађани изабрали. Жалосно их је гледати - рекла је она.

Посланик ПДП-а у Представничком дому Парламентарне скупштине Бранислав Бореновић је раније изјавио да се формирањем Комисије за сарадњу са НАТО трасира пут БиХ ка Сјеверноатлантској алијанси без обзира на име које ова комисија носи.