latinica  ћирилица
25/02/2021 |  15:50 ⇒ 15:50 | Аутор: СРНА

Кривокапић: Нико не може да спроводи хајдучију

Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић изјавио је да оно што се дешава данас у Тузима не служи на част никоме, те нагласио да епидемиолошке мјере имају циљ да заштите становнике те локалне заједнице и да "Влада неће дозволити никоме да спроводи хајдучију".
Здравко Кривокапић (Фото: @VladaCG) - Фото: Тwitter
Здравко Кривокапић (Фото: @VladaCG)Фото: Тwitter

- Нове епидемиолошке мјере имају за циљ да заштите грађане општине Тузи јер тиме показујемо да нам је здравље грађана изнад свега - рекао је Кривокапић.

Он је додао да је након два телефонска разговора са предсједником општине Тузи Ником Ђељошајем одлучио да не долази у Тузи, гдје је, према одлуци црногорског Института за јавно здравље, предвиђено затварање угоситељских објеката и друге мјере у сузбијању ширења вируса корона.

- Не због тога што не поштујем грађане, већ зато што је ријеч о обичној политичкој представи. Ова влада неће дозволити никоме да спроводи хајдучију јер нико не може бити јачи од државе - казао је Кривокапић.

Кривокапић је поручио да институције државе морају да функционишу на територији читаве Црне Горе, поштујући законе и Устав.

- Не желим да оптужујем било кога за ову активност али је индикативно да је господин Ђељошај желио да овај здравствени проблем преведе у политички. Ако би грађани Подгорице посјетили угоститељске објекте у Тузима и Даниловграду, онда би подгоричка болница била препуна грађана те двије општине. Да се то не би десило, ми смо се одлучили за ове мјере које нису ни економске, нити политичке, већ искључиво здравствене - изјавио је Кривокапић путем видео-линка Владе Црне Горе.

Предсједник општине Тузи Ник Ђељошај одбио је да се на територији те општине са већинским алабанским становништвом примјењују епидемилошке мјере Института за јавно здравља којима је предвиђено затварање угоститељских објеката и друге мјере у сузбијању ширења корона вируса.