latinica  ћирилица
21/02/2021 |  17:01 ⇒ 20:04 | Аутор: СРНА

Добој: До 16.00 часова гласало 47 одсто бирача

На локалним изборима у Добоју до 16.00 часова гласало је 23.630 бирача или 47 одсто уписаних у бирачки списак, речено је у Градској изборној комисији.
Гласање - Добој - Фото: РТРС
Гласање - ДобојФото: РТРС

Предсједник ГИК-а Ненад Палексић рекао је новинарима да је излазност за седам одсто мања него у наведеном периоду на изборима одржаним 15. новембра, када је износио 54 одсто, оцјењујући да је то било очекивано.

Он је навео да је највећа излазност у сеоским срединама, гдје је гласало 54 одсто бирача, док у граду износи око 43 одсто.

Према његовим ријечима, ГИК је запримио три приговора од политичких субјеката који се односе на помоћ другог лица, а процес гласања је много озбиљнији због присуства супервизора Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ.

Палексић је навео да се изборни процес одвија без инцидента, те додао да су са два бирачка мјеста удаљена два посматрача која су била у алкохолисаном стању.

За поновљене локалне изборе регистровано је 85 политичких субјеката, а право да гласа на 89 бирачких мјеста има 50.615 бирача, изузев оних који су на изборима у новембру гласали путем мобилног тима.

Грађани ће градоначелника бирати између кандидата СДС-а Цвијана Филиповића, СНСД-а Бориса Јеринића и СП-а Срђана Тодоровића.

На изборима учествује 85 политичких субјеката.