latinica  ћирилица
20/02/2021 |  15:29 ⇒ 20:35 | Аутор: СРНА

Рајчевић: Добре сугестије, али и оштре критике од представника медија (ВИДЕО)

Члан Главног одбора СНСД-а Срђан Рајчевић изјавио је да су функционери те партије на данашњем састанку у Бањалуци од представника медија чули добре сугестије, али и оштре критике.
Срђан Рајчевић - Фото: РТРС
Срђан РајчевићФото: РТРС

Он је новинарима рекао да је циљ "Отвореног форума", који је данас организовао СНСД, био да се чује мишљење представника медија о политикама ове странке, те о односу СНСД-а према новинарској професији.

- Морам да кажем да смо за обје теме добили врло квалитетне сугестије. Предсједник СНСД-а Милорад Додик и потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић исказали су своју захвалност за оно што су им новинари рекли - истакао је Рајчевић.

Рајчевић сматра да је добар концепт "Отвореног форума" у којем сви који долазе на разговоре са представницима политичке партије која руководи друштвеним процесима на неки начин постају учесници у доношењу политичких одлука.

Он је рекао да су сви представници медија добили позив за састанак, те изразио жаљење што су поједини унапријед тражили изговор за изостанак.

- Жао ми је што је СНСД ускраћен за њихово мишљење, какво год оно било и што су недоласком покушали да створе алиби, а онда касније СНСД постаје некакав кривац који нема слуха за представнике медија - каже Рајчевић.

Рајчевић је навео да је на састанку било ријечи и обраћању појединих представника СНСД-а према новинарима.

- Ми смо као функционери СНСД-а схватили да у неким сегментима треба да коригујемо наше јавне иступе. Предсједник СНСД-а Милорад Додик је рекао да ће уважити све сугестије које су му дошле од новинара - навео је Рајчевић.

Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић рекао је да је на састанак позив упућен свим медијским кућама и Удружењу новинара Републике Српске, те Клубу новинара Бањалука, чији представник није присуствовао.

Наводећи да је на састанку било и критика на одређене увреде које су раније новинарима упућивали поједини представници СНСД-а, Ковачевић је нагласио да су овој партији схватили да се тако нешто не смије дешавати.

- Тако нешто се неће више никада дешавати када су у питању функционери СНСД-а. Ми поштујемо све новинаре и разумијемо да је посао који они раде изузетно тежак и одговоран. Проблеми које сасвим оправдано имамо са одређеним уређивачким политикама се не тичу тих новинара - истакао је Ковачевић.

Он је навео да је било ријечи и о томе да су јако често људи из власти апсолутно неоправдано етикетирани на разне начине само због тога што се баве политиком.

- Многи од нас су били називани разним именима само зато што смо чланови СНСД-а и то је нешто што је исто неприхватљиво - истакао је Ковачевић.

Он је навео да је то један од разлога што је отворен овај дијалог да једни другима кажу све што постоји као проблем.

- Ми желимо да нам представници медија кажу шта су то проблеми и изазови са којима се суочавају новинари у Републици Српској, а СНСД је спреман да на те изазове одговори - истакао је Ковачевић.

Ковачевић је рекао да постоје медијски написи да СНСД мијења свој приступ због изборног резултата.

- СНСД је остварио добар изборни резултат, најбољи од свих политичких странака у Републици Српској и у БиХ. Свјесни смо да смо на одређеним мјестима остварили нешто лошији изборни резултат - каже Ковачевић.

Он је рекао да је СНСД одредио да ће викендом пронаћи простора да води ову врсту дијалога са свим заједницама чији рад је од интереса за Републику Српску.

Састанку су присуствовали предсједник СНСД-а Милорад Додик, потпредсједник странке Жељка Цвијановић, чланови Главног одбора Борис Пашалић и Срђан Рајчевић, те портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.