latinica  ћирилица
19/02/2021 |  20:27 ⇒ 20:29 | Аутор: СРНА

Видовић: Захвалност Београду на подршци локалним заједницама у Српској

Министар финансија Републике Српске Зора Видовић захвалила је властима Србије на подршци у оквиру Споразума о специјалним паралелним везама, истичући да је ту подршку осјетила готово свака локална заједница у Републици Српској, као и српске средине у Федерацији БиХ.
Зора Видовић - Фото: Сенссервис
Зора ВидовићФото: Сенссервис

Видовићева је изјавила да је та подршка од још већег значаја имајући у виду да пројекти нису стајали ни због пандемије која је задесила цијели свијет, саопштено је из Министарства финансија Републике Српске.

- Пандемија је оптеретила привреду и буџете, али је одржана ликвидност, а Република Српска и Србија су овај период прошле са најмањим падом бруто домаћег производа у региону - истакла је Видовићева која је данас у Београду разговарала са министром финансија Србије Синишом Малим о унапређењу сарадње у области финансија и активностима на стварању услова за снажнији привредни раст.

Она је најавила да од средине године слиједе велики инвестициони пројекти са обје стране Дрине, те да по том питању очекује успјешан наставак сарадње који ће довести до снажнијег економског раста.

Видовићева је током службене посјете Београду посјетила и Пореску управу Србије, гдје је са директорком те институције Драганом Марковић разговарала о активностима које предстоје на увођењу новог система фискализације.

- У овом процесу је Србија корак испред Републике Српске, јер је већ усвојено законско рјешење из области фискализације које се у Српској очекује до половине године - навела је Видовићева и поручила да је због тога веома значајно размијенити искуства како би се у Републици Српској дошло до што квалитетнијих рјешења.