latinica  ћирилица
19/02/2021 |  19:48 ⇒ 19:48 | Аутор: СРНА

Приведен мушкарац због угрожавања безбједности главног тужиоца

Мушкарац чији су иницијали И.А, који је данас својим возилом угрозио безбједност главног тужиоца БиХ Гордане Тадић, њеног аутомобила и полицијске пратње, приведен је у Полицијску станицу Олово, гдје ће бити извршена криминалистичка обрада и законом прописана процедура, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

У саопштењу се прецизира да је ријеч о осуђенику који се налази на издржавању казне, а који се налазио на допусту из затвора.

Полицијски службеници Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ, заједно са партнерским полицијским агенцијама на терену и надлежним кантоналним тужилаштвом, раде провјере свих података и информација о лицу које је угрожавло безбједност Тадићеве.

Пресретање и угрожавање возила десило се данас у поподневним часовима у близини Олова.

Возило главног тужиоца у пратњи је полицијских возила са видљивим свјетлосним уређајима и сигналима, тако да је искључено да починилац није знао да је ријеч о обезбјеђивању лица под 24 часовном полицијском заштитом.

Полицијски службеници Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ појачаће мјере заштите и безбједности главног тужиоца због наведеног догађаја, као и постојања других сазнања и информација о могућим угрожавањима безбједности Тадићеве, која могу бити повезана са радом на предметима који су врло битни за владавину права у БиХ. /