latinica  ћирилица
19/02/2021 |  15:36 ⇒ 20:07 | Аутор: СРНА

Пријетње и отказ због противљења бојкоту избора

Сребреничанка Нерма Халиловић изјавила је новинарима да јој је, након њеног јавног медијског противљења одлуци да Бошњаци бојкотују изборе коју су донијели лидери Иницијативе "Моја адреса Сребреница", директор бошњачког Меморијалног центра у Поточарима Емир Суљагић пријетио и дао јој отказ са посла због те изјаве.
Нерма Халиловић - Фото: СРНА
Нерма ХалиловићФото: СРНА

Халиловићева је професор историје и при крају студија за васпитача предшколког васпитања, а претходно је завршила двије средње школе и на листи је "Бошњачког покрета" за одборника у Скупштини општине Сребреница.

Она каже да је под стресом и у шоку због доживљене непријатности јуче у Меморијалном центру одакле је, како каже, фактички истјерана само зато што је изнијела своје мишљење да је против бојкота избора и да Бошњаци треба да изађу на изборе.

- Емир Суљагић ми је рекао да ја не могу радити у Меморијалном центру, а давати изјаве и бавити се политиком. Питала сам зар немам право изнијети своје мишљење, морам ли радити под тортуром и да ја то нећу - објашњава Халиловићева истичући да ју је истјерао напоље и да је након тога добила мејл да је раскинут њен уговор о раду у том центру.

Она истиче да уговор није напречац раскинут због недостатка средстава већ због слободног изношења мишљења да је против бојкота избора, које се не допада Суљагићу.

Према њеним ријечима, раскидање уговора је незаконито и лажно.

- Срамота ме је гдје кости мога оца леже - каже ова дјевојка.

Она наводи да се Суљагић кабадахијски понаша и такво понашање је недопустиво за једног "интелектуалца и руководиоца".

- Џаба му титуле и функције када нема основне културе, што треба да научи од већине радника у центру који су пристојни, а има мањи број оних који имају понашање слично његовом - каже Халиловићева.

Она истиче да му је скренула пажњу да се "научи бонтону и да Меморијални центар није његова бабовина".

Халиловићева додаје да су је неке радне колеге прозивале зашто се вози са Србином у таксију и да треба да омогући бошњачком таксисти да заради.

Халиловићева каже да ће изаћи на изборе и позива све Бошњаке и грађане Сребренице да то учине и искористе своје демократско право.