latinica  ћирилица
19/02/2021 |  14:20 ⇒ 14:20 | Аутор: СРНА

Београд и овог априла полазна тачка трке Београд-Бањалука

Градоначелник Београда Зоран Радојичић најавио је данас да ће Београд и овог априла бити полазна тачка традиционалне међународне бициклистичке трке Београд-Бањалука.
Међународна бициклистичка трка Београд-Бањалука - Фото: РТРС
Међународна бициклистичка трка Београд-БањалукаФото: РТРС

- Међународна бициклистичка трка Београд-Бањалука веома је важна спортска манифестација за наша два града, у којима живе припадници истог народа. Осим у спортском, ова трка је веома значајна у привредном и економском смислу, због свог међународног карактера - рекао је Радојичић.

Он је истакао да је Београд уз Бањалуку једна од најважнијих карика ове трке која годинама окупља врхунске бициклисте и да ће и овог априла бити полазна тачка бициклистичког каравана који ће окупити екипе попут тима Бардијани-ЦСФ-Фаицане и Востер АТС, саопштио је медија тим трке Београд-Бањалука.

Радојичић је подсјетио и да бициклизам изузетно доприноси промоцији здравог стила живота, а то је један од великих изазова савременог живота.

Он је истакао да је Београд у претходним годинама значајна средства уложио у изградњу бициклистичких стаза.

- У овом тренутку имамо 100 километара бициклистичких стаза, што је један одсто укупног учешћа у јавном саобраћају у Београду, а стратегија града је да се тај проценат повећа - рекао је Радојичић.