latinica  ћирилица
19/02/2021 |  12:46 ⇒ 15:59 | Аутор: СРНА

Додик: Продужити и обезбиједити јединство СПЦ

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је посебна част данас бити у Београду када Српска православна црква, српски народ и српске државе добијају новог патријарха, Његову светост Порфирија који својим дјеловањем треба да продужи и обезбиједи јединство СПЦ.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

- Његова светост дјеловањем треба да обезбиједи добру сарадњу СПЦ и држава - Србије и Републике Српске. Потпуно сам увјерен да ово имамо у капацитету новог патријарха - рекао је Додик.

Он је истакао да је дошао у Београд да у своје и у име своје породице, те људи које представља, патријарху српском пожели велики успјех у раду.

- Ставићу се на располагање да у том раду помогнем и да обезбиједимо да поруке свих људи који воде српски народ буду усмјерене ка очувању мира, јединства и потребе за развојем - рекао је Додик.

Према његовим ријечима, веома је важно да је СПЦ на миран начин прошла перод избора новог патријарха.

- Избор је био веома ефикасан уз велико јединство епископа. Честитам свима на добром и ваљаном послу - рекао је Додик.

Његова светост патријарх српски Порфирије истакао је данас у бесједи након устоличења у Саборном храму у Београду, да жели да Света Српска православна црква свугдје живи пуним плућама и да сваки православни хришћанин живи истинску слободу у Господу Христу, те да јеванђељске вриједности буду свакодневица свих православних.