latinica  ћирилица
19/02/2021 |  11:29 ⇒ 12:35 | Аутор: СРНА

Уручена увјерења припадницима Жандармерије и чуварима у КПЗ (ФОТО/ВИДЕО)

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач уручио је данас у Бањалуци увјерења о завршеној обуци контроле масе за 37 припадника Жандармерије и увјерења о завршеној основној ватреној обуци за 22 припадника Полицијске службе обезбјеђења Казнено-поправног завода Туњице.
Додјела увјерења - Фото: РТРС
Додјела увјерењаФото: РТРС

Након уручења увјерења у комплексу Центра за обуку Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске, Лукач је рекао новинарима да су сертификати уручени још једној групи Жандармерије из свих крајева Републике Српске који су успјешно завршили обуку.

Он је рекао да су први пут заједно са њима обуку завршили припадници Министарства правде Републике Српске, односно људи који раде у затворима који се брину о чувању затвореника и реду у свим затворским установама.

- На овај начин Центар за обуку МУП-а Републике Српске добија још једну сврху - обучавамо и људе из других институција које су веома битне за Републику Српску - истакао је Лукач.

Фото: РТРС

Министар правде Републике Српске Антон Касиповић рекао је да је ово веома значајан дан и догађај за Министарство правде Републике Српске.

Касиповић је изразио захвалност МУП-у Републике Српске, министру Лукачу и сарадницима на прилици и могућности да се обуче и оспособе људе који раде у установама за извршење кривичних и прекршајних санкција.

Фото: РТРС

- Радићемо тако и убудуће и ова сарадња је веома важна. Вјерујем да ће ова обука и обуке које ће услиједити допријети њиховој већој оспособљености и њиховом квалитетнијем раду - закључио је Касиповић.

Овом догађају присуствовали су и представници Казнено-поправног завода Бањалука.