latinica  ћирилица
19/02/2021 |  08:48 ⇒ 10:29 | Аутор: СРНА

Три лица ухапшена због превара привредних друштава

Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске ухапсили су три лица на подручју Бањалуке чији су иницијали Ђ.Ј, Н.В. и Н.К. која се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела преваре и издавања чека и средстава безготовинског плаћања без покрића.
Полиција Републике Српске - Фото: РТРС
Полиција Републике СрпскеФото: РТРС

Ухапшена лица су осумњичена да су прошле и ове године, а и раније, лажно се представљајући као запослена и одговорна лица у бањалучким предузећима "Про-ба", "Авентус" и "Белинг" доводили у заблуду одговорна лица из више привредних друштава са подручја БиХ.

- Том приликом су од истих узели разну робу у вриједности од око 140.000 КМ, чиме су себи прибавили противправну имовинску корист, а на штету привредних друштава са подручја БиХ - саопштено је из МУП-а Српске.

МУП је, имајући у виду да је истрага против ових лица у току, позвао сва привредна друштва која су приликом пословног односа са предузећима "Про-ба", "Авентус" и "Белинг" и лицима Ђ.Ј. и Н.В. оштећена у пословној сарадњи, да поднесу пријаву Управи криминалистичке полиције.

Полиција је јуче и у сриједу претресла више локација на подручју Бањалуке и ухапсила наведена лица.

У оквиру претреса стамбених објеката која користе ухапшена лица полицијски службеници су пронашли предмете који се могу довести у везу са кривичним дјелима која им се стављају на терет.

Акцију су под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука и према наредби Основног суда у Бањалуци извели припадници Управе крим-полиције МУП-а у сарадњи са Полицијском управом Бањалука.

Срна незванично сазнаје да је ријеч о Ђорђу Јоргићу и Ненаду Вулину против којих је МУП у претходном периоду надлежном тужилаштву поднио више извјештаја о почињеним истим или сличним кривичним дјелима за причињену штету већу од 400.000 КМ.