latinica  ћирилица
19/02/2021 |  08:05 ⇒ 12:20 | Аутор: СРНА

АМС упозорио на одроне

Поледица је јутрос могућа на путевима у вишим предјелима, возачима се савјетује опрез због одрона, посебно на дионици Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље гдје је путнички саобраћај отежан, а за теретна возила обустављен, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Одрони (архив) - Фото: РТРС
Одрони (архив)Фото: РТРС

Вангабаритни превоз креће се дионицама Станић Ријека-Добој-Каруше, Станић Ријека-Добој-гранични прелаз Брод, Леденице-Црквине-Добој-Каруше. Возачима се скреће пажња да возе опрезније и да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су на путним правцима на којима се изводе радови, а пролазак возила је регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом.

Због радова успорен је саобраћај на путним правцима од Модриче према Добоју, затим на улазу у Добој из правца Руданке, на подручју Бањалуке и Котор Вароша, кроз тунел Брчигово на путу Саставци-Устипрача, као и на магистралним путу Клашнице-Лакташи због чега се путничка возила и аутобуси преусмјеравају обилазним путем кроз Лакташе.

Кроз центар Лакташа забрањен је саобраћај за теретна возила осим за возила доставе и за возила чије одредиште је прије зоне радова. Сав теретни саобраћај се преусмјерава на ауто-пут, из правца Градишке петља Александровац, из правца Бањалуке код хотела Ћубић на ауто-пут, из правца Прњавора петља Друговићи, а из правца Српца петља Лакташи.

АМС препоручује возачима који путују или треба да путују кроз Лакташе да користе ауто-пут "Девети јануар" и на тај начин смање саобраћај у центру ове општине који се отежано одвија због изградње кружног тока.

Радови се изводе и на регионалним путевима Тедин Хан-Криж, граница са Федерацијом БиХ, Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика, Укрина-Клупе у Шњеготини, Укрина-Горња Вијака, док је обустављен саобраћај на дионици Мраковица-Подградци.

У ФБиХ за данас су најављени радови на локалитету Шеваш њиве на путу Мостар-Чапљина због чега ће од 13.30 до 14.30 часова доћи до обуставе саобраћаја у трајању од 15 до 30 минута.

Због радова вечерас ће од 21.00 час до сутра ујутро до 5.00 доћи до обуставе саобраћаја на дионици ауто-пута Зеница југ-Какањ. За то вријеме возила ће се усмјеравати на магистрални или регионални пут.

Радови се изводе у тунелу Црнаја на путу Коњиц-Јабланица, због чега се саобраћа наизмјенично-једном траком, уз регулацију семафорима. У ноћним часовима, од 23.00 до 4.30, саобраћај се на овој дионици обуставља.

Саобраћај је због радова и даље обустављен у тунелу Јасен на путу Прозор-Јабланица. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила изнад 7,5 тона, осим аутобуса, усмјеравају на алтернативне правце Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Успорено, због радова, саобраћа се и на путним правцима Живинице-Бановићи, Дрвар-Босанско Грахово и Громиљак-Блажуј.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања. Из АМС-а подсјећају да је на граничном прелазу Метаљка на путу Чајниче-Пљевља могућ прелазак границе од 7.00 ујутро до 19.00 часова увече.