latinica  ћирилица
10/01/2021 |  08:49 ⇒ 08:53 | Аутор: СРНА

Ухапшен Џејк Анџели због упада у Капитол

Џејк Анџели, који себе назива "шаманом Канона" и који је упао Капитол у Вашингтону го до појаса носећи капу са роговима, ухапшен је и налази се у притвору, саопштило је америчко Министарство правде.

Анџели је у сриједу фотографисан како го до појаса, носећи крзнену капу са роговима, офарбаним лицем и копљем стоји у згради Конгреса током протеста на Капитолу.

Џејкоб Ентони Ченсли, звани Џејк Анџели из Аризоне, оптужен је за упад и останак у згради или на терену без легалног овлашћења и за насилни улазак и изгредничко понашање на тлу Капитола, наводи се у саопштењу Министарства правде.

Како је напоменуто, Ченсли је идентификован као човјек који је ушао у зграду Капитола носећи капу са роговима, плашт од медвјеђе коже, црвену, бијелу и плаву боју на лицу и тамне панталоне.

- Овај појединац је носио копље, приближно 6 стопа дужине, са америчком заставом везаном одмах испод оштрице - наводи се у саопштењу.

Анџели се појавио на више про-Трампових протеста у Финиксу, у Аризони, а познат је као "шаман Канона", јавља Си-Би-Ес.

Анџели је раније рекао да користи шешир и да фарба лице како би привукао пажњу и да би могао боље да подјели своја увјерења о Канону.