latinica  ћирилица
08/01/2021 |  19:45 ⇒ 19:45 | Аутор: СРНА

Неки од Трампових присталица остали без посла након немира у Вашингтону

Неколико изгредника који су недавно упали у зграду Конгреса отпуштени су са посла пошто су њихови идентитети објављени на интернету.
Протести у Вашингтону (ФОТО: АФП) -
Протести у Вашингтону (ФОТО: АФП)

Полиција области Колумбија објавила је снимке људи који су учествовали у метежу. Ухапшено је 68 људи након упада у Конгрес гдје су разбијали стакла, крали намјештај и наносили штету на ентеријеру.

Федерални истражни биро /ФБИ/ затражио је помоћ у идентификацији изгредника што је привукло пажњу бројних корисника друштвених мрежа.

Један од учесника немира носио је идентификациону плочицу са посла након чега је добио отказ.

Агент за некретнине Либи Ендруз из Чикага добила је отказ, иако није начинила никакав прекршај нити је ушла у зграду Конгреса, већ је само присуствовала демонстрацијама.

Према њеним ријечима, она је само дошла до степеница Конгреса гдје се сликала и своје фотографије је поставила на друштвену мрежу "Инстаграм". Одмах затим њен профил је био затрпан негативним коментарима што је довело да јој њен пословадац да отказ.

Професор Рик Саконе са колеџа Сен Винсент из Латробеа у Пенсилванији поднио је оставку након што је руководство прегледало снимке које је он поставио на друштвене мреже.

Саконе је потом обрисао снимке али је са колеџа потврђено да је поднио оставку.