latinica  ћирилица
08/01/2021 |  17:51 ⇒ 18:14 | Аутор: СРНА

Ђокић обишао Костајницу: Неопходна општа солидарност и помоћ

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић изјавио је данас приликом посјете општини Костајница да је ова локална заједница претрпјела знатну штету у земљотресу и да јој је неопходна општа солидарност и већа помоћ.
Ђокић у посјети Костајници - Фото: СРНА
Ђокић у посјети КостајнициФото: СРНА

- Видљиво је да је општина претрпјела велику штету и да је сада неопходна општа солидарност, како институција Републике, тако и становника наших градова и општина. Вјерујем да ће се та солидарност у наредним недјељама осјетити у далеко већем обиму него до сада - рекао је Ђокић након састанка са начелником општине Костајница.

Он је навео да се лично увјерио у велике тешкоће које су задесиле становнике Костајнице и ову општину у цјелини.

Ђокић је напоменуо да ова општина има и финансијски проблем, односно да је веома задужена у претходном мандатном периоду, те да је новом начелнику Николи Јањетовићу веома тешко успоставити стабилност.

- Он и његова администрација немоћни су да ове велике и сложене проблеме рјешавају сами и зато је неопходна шира солидарност и подршка. Вјерујем да ће она услиједити - поручио је Ђокић, који је министар енергетике и рударства Републике Српске.

Он је рекао да је помоћ већ пружена Костајници, али да је она потребна у далеко већем обиму него до сада.

- Ово говорим као члан Владе Републике Српске, али и као предсједник Социјалистичке партије која ће покренути активност солидарне помоћи овој општини и да та помоћ стигне у наредним недјељама - навео је Ђокић.