latinica  ћирилица
08/01/2021 |  16:17 ⇒ 16:18 | Аутор: РТРС

Снијег оковао западну Србију

Сњежне падавине направиле су потпуни колапс у селу Камена Гора, јер је потпуно непроходно девет километара пута који води до скоро 100 домаћинстава.
Снијег у Србији - Фото: ТАНЈУГ
Снијег у СрбијиФото: ТАНЈУГ

- До наших кућа може се доћи само са јачим теренским возилима, путничка не могу да прођу. Поједини сеоски путеви су очишћени самоиницијативно возама, али главни пут не можемо да очистимо са тим и зато остаје завејан. Локална самоуправа обећала је да ће механизација бити послата, то нам је једини спас - рекао је за Рину Живко Кијановић из МЗ Камена Гора.

Снијег који непрестано пада од синоћ формирао је снежни покривач око 40 центиметара на Златибору, саобраћај на магистралном путу ка Црној Гори одвија се успорено, нарочито на подручју Борове главе.

- Сви путеви су за сада проходни, очекујемо још интензивније сњежне падавине, а екипе су нон-стоп на терену, са 12 камиона раде на чишћењу путева. Апелујемо на све возаче да брзину прилагоде условима на путу и да имају одговарајућу зимску опрему - рекао је Леко Корићанац, директор “Путева Ужице“.

На висовима Златара сњежни покривач достигао је висину од пола метра, а поједини путни правци у планинским селима потпуно се непроходни за путничка возила.

- У Љепојевићима, Јавору, Превоју и Воденој пећини могу да прођу само теретна возила, механизација излази на терен, па се надамо да ће до сутра пријеподне све бити проходно. Већи број наших мјештана слави Светог Стефана и не смијемо дозволити да за крсну славу буду завијани - рекао је Раде Васиљевић, предсједник општине Нова Варош.

Извор: Рина