latinica  ћирилица
08/01/2021 |  13:47 ⇒ 14:01 | Аутор: СРНА

Илић преузео дужност од Талића

Младен Илић преузео је данас дужност предсједника Скупштине града Бањалука од досадашњег предсједника Зорана Талића.
Младен Илић (фото: Facebook/Младен Илић) -
Младен Илић (фото: Facebook/Младен Илић)

Илић, који је члан СНСД-а, каже да га чека много посла, нарочито због пандемије вируса корона, чије се посљедице осјете у свим животним сферама.

Он је додао да му је међу приоритетима у раду ублажавање посљедица пандемије, те да помогне онима који су њоме највише погођени.

- Свјестан сам обавеза које ме чекају и максимално сам мотивисан да уз много жеље и енергије усвајам нове ствари са циљем да Бањалука настави да се развија и функционише као и до сада - рекао је Илић новинарима.

Говорећи о раду Скупштине града у ситуацији у којој је градоначелник из једне политичке опције, а скупштинска већина из друге, Илић је рекао да ће се у раду држати својих обавеза које су му законом прописне, као и циљева које има.

- Свакако да је ситуација коју сада имамо нешто на шта нисмо навикли, али сам сигуран да сви ми носимо одређену одговорност, како према људима који су нам дали повјерење, тако и према развоју града - истакао је Илић.

Талић је честитао Илићу на избору за предсједника Скупштине града и пожелио му да настави тренд који је био у претходном периоду, ослушкује све одборнике, као и да им се максимално нађе на услузи и комуницира са сваким од њих.

- Треба да сви заједно покушају да у времену пред нама, које је сложено због пандемије вируса корона, нађу што квалитетнија и боље рјешења за развој и функционисање града - истиче Талић.

Он је изразио задовољство јер је Скупштина града у посљедње четири године имала добру динамику рада, подсјетивши да је одржано више од 50 сједница, на којима је обрађено више од 2.000 скупштинских материјала.

Талић је рекао да неће прихватити привилегију да шест мјесеци прима плату након истека мандата, те да сматра да у вријеме које финансијски сложено због пандемије вируса корона нико не треба да користи никакве привилегије, већ да живи од свога рада.