latinica  ћирилица
08/01/2021 |  10:26 ⇒ 11:06 | Аутор: СРНА

Митрополит Хризостом: Вјеровати у Бога, али поштовати и епидемиолошке мјере (ВИДЕО)

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански и чувар патријаршијског трона Хризостом поручио је вјерницима да у вријеме епидемије вируса корона треба, прије свега, да имају вјеру и наду у Господа, али и да поштују епидемиолошке мјере које власт и држава прописују будући да је болест која пријети непредвидива.
Митрополит Хризостом - Фото: СРНА
Митрополит ХризостомФото: СРНА

- Нека свако добро размисли о овом проблему и послуша савјете Цркве, али и епидемиолошких власти које су прописале како да се понашамо - поручио је митрополит Хризостом.

Митрополит је препоручио свима да предузму потребне мјере и одговорност за властито, али и за здравље других људи.

- Можда смо били мало слободнији него што смо требали у том односу са вирусом корона, зато смо, нажалост, платили ту велику цијену да смо изгубили поглавара, изгубили смо митрополита Амфилохија, владику Милутина - рекао је митрополит Хризостом за ТВ Храм.

Када је ријеч о избору новог патријарха Српске православне цркве на изборном сабору 18. фебруара, митрополит Хризостом је навео да се не може унапријед говорити шта ће бити, али да се треба молити Богу да буде изабран патријарх који ће служити јединству Цркве и јединству српског народа.

Митрополит Хризостом је пожелио поново вјерницима срећан Божић, који је, прије свега, празник породице, која представља цркву у малом.

Према његовим ријечима, рођење Господа Исуса Христа цијелом човјечанству доноси спасење, не само сваког човјека, него и све творевине Божје, а свако ко вјерује у то је на путу спасења.

- Да будемо храбри и одлучни у борби за добро овог свијета, за живот, да побиједимо сва искушења. Сами са собом то не можемо, али са Богом можемо - рекао је чувар патријаршијског трона.

Митрополит је нагласио да су у данашње вријеме потребни мир и јединство.

- Христос се родио и рађа се, Он доноси мир и даје га свима, зато се поздрављамо тако - Мир Божији, Христос се роди. Можда смо ми Срби највише од свих православних народа то искристалисали да буде повезано са миром Божијим и јединством са Богом овим поздравом. То је хармоничан поздрав. То је суштина јединства са Богом у Христу - рекао је митрополит Хризостом.