latinica  ћирилица
04/12/2020 |  20:22 ⇒ 20:33 | Аутор: sputniknews.com

Кривокапић: Први корак измјена Закона о слободи вјероисповијести

Нови премијер Црне Горе Здравко Кривокапић, на конференцији за новинаре, након завршетка сједнице Скупштине, захвалио је на, како је навео, перманентној подршци.
Здравко Кривокапић (фото:Sputnik / Небојша Поповић) -
Здравко Кривокапић (фото:Sputnik / Небојша Поповић)

- Имамо само једну обавезу - да вас не разочарамо. Нисмо жељели да дајемо ниједно конкретно обећање јер претпостављамо да подаци које имамо нису тачни. Тачан податак је само оно сто је тачно нађено. Све друго је претпоставка. Имамо статистику која је чудновата, која се разликује од података одређених министарстава - казао је Кривокапић.

Подаци који долазе до одређених служби, како је навео, врло често су такви да не одговарају стварности. Казао је да његов стил није критиковање него рад и да ће то ће бити мото ове Владе.

- Није коректно и нема тога који може направити резултат за двјеста дана - навео је он. 

Измјене Закона о слободи вјероисповијести, како је навео, већ су припремили.

- Надам се да ће то бити наш први конкретни корак - рекао је Кривокапић.

Казао је и да ће већ прве седмице имати "интензивне разговоре са свим амбасадорима".

Неће Црна Гора постати друга спрска држава

Одговарајући на питања новинара о протјеривању српског амбасадора Владимира Божовића, Кривокапић је рекао да жали због тога што се десило.

- То што нам процедуре омогућавају, ми ћемо испоштовати. Знам да нам не требају било какви проблеми. Неће Црна Гора постати друга српска држава. Црна Гора је независна и биће таква до краја. Инсистираћемо на најбољим односима са свим сусједима, не по пријатељској линији, него институционално - на обострано задовољство - рекао је он.

Кад је посриједи буџет, Кривокапић је казао да ће нацрт бити направљен до 20. децембра.

Кривокапић је навео и да образовање мора да се промијени.

- Нећемо правити реформу, али можемо направити другачији приступ, користити другачије методе. Дјецу учити да радосни иду у школу, да нема додатних часова - казао је Кривокапић.