latinica  ћирилица
04/12/2020 |  11:56 ⇒ 12:02 | Аутор: СРНА

Иветић: Након 26 година Срби добили представника у Скупштини

Предсједник општинског одбора Савеза независних социјалдемократа из Оџака Дамир Иветић рекао је данас Срни да су, 26 година након завршетка рата, Срби добили своје легалне и легитимне представнике у општини Оџак и у Посавском кантону.
Дамир Иветић - Фото: СРНА
Дамир ИветићФото: СРНА

- Од данас се ствара боља клима за опстанак и повратак српског народа на овим просторима. У наредном периоду чуће се и Срби као народ, иако су још по Уставу неконститутиван - рекао је Иветић, који је новоизабрани одборник из СНСД-а у Скупштини општине Оџак.

Иветић је навео да је пуних 26 година требало да се догоди историјски мандат у Скупштини општине Оџак и да се да повјерење Србима на овим просторима.

Он је навео да је СНСД прије двије године формирао општински одбор у Оџаку, те да су Срби повратници тој странци вратили у најбољој мјери указано повјерење кроз остваривање одборничког мандата.

Иветић је истакао да ће у наредном периоду бити настављени инфраструктурни пројекти којима ће бити побољшани услови за живот Срба повратника, средствима институција Владе Републике Српске, али и институција општине Оџак, што до сада није био случај.

- Желимо и ствараћемо климу да сарађујемо у извршној власти са свим представницима народа у Скупштини што нам може донијети и стварати погоднију климу за улагања и опстанак свих становника наше општине - каже Иветић.

Он је објаснио да по Статуту општине Оџак, одборник из СНСД-а је по аутоматизму потпредсједник Скупштине.

- Желим да изразим жаљење што се ово није десило пуно раније, како би се одмах послије рата стекли услови за масовнији повратак на ове просторе на којим је прије рата било око 7.000 Срба. Осјећам и велику одговорност за представљање мог народа на овим просторима јер знам колико је то бреме. Надам се да ћу у најбољем свјетлу наставити са динамиком рада из претходне двије године када још нисмо били ни парламентарни, а у још већој мјери сада када смо наш рад и труд крунисали на изборима - рекао је Иветић.

Он је изразио захвалност СНСД-у и Влади Републике Српске што је имала повјерење у српске представнике из Посавског кантона.