latinica  ћирилица
04/12/2020 |  11:51 ⇒ 11:52 | Аутор: СРНА

Одгођено рочиште у случају убиства Оливера Ивановића

У Основном суду у Приштини данас је за седам дана одгођено ново припремно рочиште у предмету убиства предсједника Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливера Ивановића.
Суђење за убиство Оливера Ивановића (Фото: КСП) -
Суђење за убиство Оливера Ивановића (Фото: КСП)

Одбрана оптужених затражила је, а суд прихватио да због процедуралних разлога, односно промјене адвоката једног од оптужених, припремно рочиште буде одгођено за 11. децембар.

Упркос претходним упозорењима и приговорима одбране окривљених ни на овом рочишту општуженима и њиховим браниоцима није достављена оптужница на српском језику, али су оптужени прихватили да им оптужница буде прочитана на албанском, уз симултани превод.

Данашње рочиште је било заказано по оптужници коју је Специјално тужилаштво Косова трећи пут "уређивало" и суду доставило 11. новембра.

Апелациони суд у Приштини је у септембру вратио предмет на поновни поступак јер је прихваћена жалба одбране оптужених да је оптужница неутемељена, некомплетна и неуредна.

У овом предмету Марко Рошић, Недељко Спасојевић, Силвана Арсовић, Жарко Јовановић, Драгиша Марковић, Раде Басара као и наводне вође криминалне групе Милан Радоичић и Звонко Веселиновић оптужени су да су организовали, учествовали, помагали и починили убиство Оливера Ивановића 16. јануара 2018. у улици Сутјеска у сјеверној Косовској Митровици.

Ново припремно рочиште заказано је за петак, 11. децембар, у 10.00 часова.