latinica  ћирилица
04/12/2020 |  11:35 ⇒ 11:44 | Аутор: РТРС

Ватрогасна бригада у Бањалуци имала 19 интервенција (ФОТО)

Припадници Ватрогасне бригаде Бањалука јуче су имали 19 интервенција на подручју више насеља, гдје је, усљед ледене кише, дошло до обарања грана и стабала на саобраћајнице.
Припадници Ватрогасне бригаде Бањалука (фото: facebook.com/gubanjaluka) -
Припадници Ватрогасне бригаде Бањалука (фото: facebook.com/gubanjaluka)

- Екипе су и јутрос на терену, а тренутно се ради на рашчишћавању путног правца Бањалука-Бронзани Мајдан на којем је због оборених стабала саобраћај у прекиду - саопштено је из Градске управе.

Већи број ватрогасаца до дубоко у ноћ уклањали су оборена стабла са саобраћајница на подручју Буквалека, Бистрице, Рекавица, Пискавице, Чокорских поља, Сарачице, Крчмарица.

- Рад нам је отежавала константна ледена киша која је и узроковала обарање већег броја стабала на саобраћајнице - казали су из Ватрогасне бригаде, истичући да су позване и смјене из приправности. Ватрогасци су интервенисали и због обилне кише у Драгочају, улицама Симе Пандуревића, Проте Тодора Срдића и Козарској - рекли су из Ватрогасне бригаде.

И екипе зимске службе реаговале су на подручју града, нарочито у вишим подручјима, гдје су по саобраћајницама посипали со и абразивни материјал.

Због оборених стабала на коловоз, у прекиду је одвијање саобраћаја на путу Бањалука-Бронзани Мајдан у мјесту Јанковића брда.

Такође, саобраћај се одвија отежано на путу Бањалука-Кола, на 1 километар од Нуле према Колима и Траписти-Крчмарице.