latinica  ћирилица
04/12/2020 |  10:48 ⇒ 10:48 | Аутор: СРНА

Бијељина: Од 900 паса уклоњених са улица, 370 удомљено

ОД 900 паса луталица који су током године уклоњени са улица Бијељине њих 370 је удомљено, рекао је Срни Благоје Поповић, директор фирме "Франко џеп" која за град обавља послове хигијеничарске службе и азила за псе.
Бијељина-азил за псе - Фото: СРНА
Бијељина-азил за псеФото: СРНА

У азилу је збринуто и 26 мачака, од којих је 16 удомљено.

Поповић је позвао грађане да се обрате азилу уколико желе да набаве кућног љубимца, истичући да се пси прије тога вакцинишу и чипују, а најчешће се удомљавају штенад и млади пси.

Он каже да је у односу на прошлу годину на улицама града мање паса луталица, али је повећан број преузимања паса по позиву власника који, из разних разлога, више не могу да се брину о љубимцу.

- Што се тиче паса луталица стање у Бијељини је прилично добро, сада радимо на томе да уклонимо псе луталице из неких сеоских подручја гдје су уочени - наводи Поповић.

Према његовим ријечима, раду хигијеничарске службе подршку свакодневно пружају Комунална полиција и редовна полиција, која их обавјештава ако на терену примијете псе луталице, а добру сарадњу имају и са удружењима грађана који се брину о добробити животиња.

Поповић каже да нису примијетили случајеве злостављања напуштених животиња.

- Грађани Бијељине су доста одговорни у држању паса, а већ је устаљено и да азил ради и уколико власници више не могу да држе пса, или ако је он стар и болестан, позивају нас, што је много боље него да животиње заврше на улици - истиче Поповић.

У бијељинском азилу тренутно се налази 80 паса.