latinica  ћирилица
04/12/2020 |  08:19 ⇒ 08:20 | Аутор: Б92

Звезда гледа ка жријебу - чекају је Динамо Загреб, Рома и Арсенал

Црвена звезда је коло прије краја групне фазе Лиге Европе обезбиједила пласман у нокаут фазу и сада, наравно, гледа ка могућим сљедећим ривалима.
Стадион Рајко Митић - Маракана - Фото: РТРС
Стадион Рајко Митић - МараканаФото: РТРС

Како још нису познати исходи у многим групама Лиге Европе, али и Лиге шампиона, није познато много потенцијалних противника на жријебу који је заказан за 14. децембар.

Звезда ће бити неповлашћена, јер ће бити друга у групи Л, а међу онима који су сигурно повлашћени јесу Рома, Арсенал, Виљареал и Динамо Загреб, освајачи група А, Б, И и К.

Звезда ће на преосталих осам могућих ривала морати да сачека исход 6. кола.

За прво мјесто у групи Ц бориће се Славија Праг и Бајер Леверкузен, а оба тима имају тренутно по 12 бодова.

У групи Д изједначени су са 11 бодова Ренџерс и Бенфика, али у међусобном скору Шкоти имају предност због гола више постигнутог у гостима.

Неизвјесно је у групи Е гдје Гранада има 10, а ПСВ девет бодова, а шта тек рећи за групу Ф у којој се Наполи (10, Сосиједад (8) и АЗ Алкмар (8) боре за два мјеста која воде у шеснаестину финала.

У групи Г Лестер и Брага имају по 10 бодова на врху табеле, у групи Х Лил има 11, а Милан 10.

У групи Ј Антверпен је избио на чело са 12 бодова испред Тотенхема коме гостује у Лондону за шест дана.

Ко ће бити повлашћен, а ко не, зависи и од екипа које се у Лигу Европе селе из Лиге шампиона.

Тамо је ситуација много неизвјеснија, пошто чак 18 клубова може да дође до 3. мјеста у свакој од група елитног такмичења.

Из групе А Лиге шампиона то би могао да буде Атлетико или Салцбург, а из групе Б сви могу да заврше као трећи – Борусија Менхенгладбах (8), Реал Мадрид (7), Шахтјор (7), Интер (6).

Из групе Ц то ће бити Олимпијакос или Олимпик Марсељ, из групе Д Аталанта или Ајакс, а из групе Ф је сигуран Краснодар за селидбу у Лигу Европе.

Из групе Ф то ће бити Лацио или Клуб Бриж, из групе Ф Динамо Кијев или Ференцварош, а из групе Х Лајпциг, Манчестер јунајтед или Пари Сен Жермен, у зависности од расплета посљедњег кола.

Утакмице шеснаестине финала Лиге Европе играју се 18. и 25. фебруара 2021. године.