latinica  ћирилица
01/12/2020 |  21:06 ⇒ 21:07 | Аутор: Блиц

Пораз Реал Мадрида

Фудбалери Шахтјора нанијели су други пораз Реал Мадриду ове сезоне у Лиги шампиона и прекинули лош низ.
Шахтар-Реал Мадрид (фото:UEFA) -
Шахтар-Реал Мадрид (фото:UEFA)

Украјинци су погубни по "краљевски клуб" ове сезоне, тукли су их већ у Мадриду, а сада су то учинили и у Кијеву.

Након овог пораза, изабраници Зинедина Зидана су пали на треће мјесто групе и коло пред су на позицији која води у Лигу Европе.

Након првог полувремена у ком није било голова, Дентињо је довео домаћина у предност на старту другог након ужасне реакције одбране Реала која је реаговала крајње успавано.

Зиданови момци су покушали да изједначе, да би све снове распршио израелски нападач Манор Соломон након соло акције и сјајног ударца са око 20 метара.

Рачуница је јасна - Реал Мадрид ће се у посљедњем колу борити за пласман у наредну фазу у којој још увијек није нико из групе Б Лиге шамоипиона.

Борусија Менхенгладбах би то могла да обезбједи вечерас уколико би поразила Интер, а и италијански тим би се умијешао у борбу уколико би савладао Нијемце.

У посљедњем колу, Реал Мадрид ће играти против Борусије Менхенгладбах и у случају неповољног резултата за тим Зинедина Зидана могао би да заврши у Лиги Европе, или чак и испадне из такмичења.

А у Лиги Европе би шпански великан за ривала могао да има и Црвену звезду која је на добром путу да обезбједи прољеће у Европи.