latinica  ћирилица
26/11/2020 |  09:26 ⇒ 12:06 | Аутор: Б92

ЕЛ: Звезда дочекује Ефес

Кошаркаши Црвене звезде у четвртак од 19.00 часова играју против турског Ефеса у 11. колу Евролиге у хали "Александар Николић".
Кошаркаши Црвене звезде - Фото: РТРС
Кошаркаши Црвене звездеФото: РТРС

Тренер Црвене звезде Саша Обрадовић рекао је да његова екипа мора да покуша да наметне свој ритам и да нападне.

- Долази нам једна од најбољих екипа у Евролиги, прављена за највише циљеве и домете. Чак и са проблемима о којима се говори, то је изузетно респектабилан састав који има огроман квалитет на свим позицијама. Наш циљ је да покушамо да наметнемо наш ритам, играмо нашу игру и покушамо да их нападнемо - рекао је Обрадовић.

Звезда у Евролиги тренутно има скор 4-6, док је Ефес одиграо меч мање и има учинак од 5-4.

Првотимац црвено-бијелих Дејан Давидовац имао је важну улогу у неколико претходних тешких утакмица, а слично искушење очекује и вечерас.

- Очекује нас тешка утакмица и екипа која није претрпјела велике измене у односу на прошлу сезону у којој су доминирали. Ове године нису стартовали према плану, имају већ четири пораза, али зна се шта им је циљ, шта могу и какав квалитет посједују. Имају неколико повријеђених играча, али и без њих то је врло јака екипа коју предводи Шејн Ларкин. Моерман, Симон, Андерсон... Не знате одакле пријети већа опасност - рекао је Давидовац.

Тренер Саша Обрадовић за овај меч неће моћи да рачуна на репрезентативце Боришу Симанића и Алексу Раданова, а Ленгстон Хол је под знаком питања због повреде коју је задобио у понедјељак на вјечитом дербију.

Ефес је у посљедње вријеме почео да личи на онај страшни тим из прошле сезоне, али вечерас (19.00) у Београд долази врло ослабљен, због повреда и вируса корона.