latinica  ћирилица
25/11/2020 |  08:27 ⇒ 09:59 | Аутор: СРНА

Вучић тражио улазак на КиМ након захтјева Харадинајеве да дође у Рашку

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је затражио улазак на територију Косова и Метохије након што је министар спољних послова самопроглашеног Косова Мељиза Харадинај Стубла тражила да дође у Рашку.
Александар Вучић  (Фото: Будућност Србије/А.В. Instagram) Instagram) -
Александар Вучић (Фото: Будућност Србије/А.В. Instagram) Instagram)

Вучић је рекао да су косовски Албанци жељели да пошаљу своју министарку "да прави некакав свој политички шоу" у Рашкој, гдје је откривена гробница за коју се вјерује да су у њој тијела Албанаца.

- Ми смо им рекли да је то апсолутно непримјерено у овом тренутку, али да ако то хоће, ја ћу да идем прво на сјевер, а за седам дана ћу ићи да копам у околини Ђаковице. Пошто су они нама упутили допис, ми смо њима упутили допис - рекао је Вучић, коментаришући медијске наводе да му је забрањен улазак на Косово.

Он је навео да је послије тога постигнут договор са ЕУ да нико нигдје не иде, као и да се о томе не говори у јавности, али да су тај договор Албанци погазили, преносе београдски медији.

- Сада су, како би правили велику причу, рекли да је Вучић непожељан на Косову, исто као и око оне лажи да сам им пријетио сценаријем Нагорно-Карабаха, иако су одлично разумјели шта сам хтио да кажем - додао је Вучић.

Упитан да прокоментарише наводе портала "Дојче веле" да нико од званичника Србије није поклонио пажњу вијести о проналаску масовне гробнице код Рашке, као ни одлуци Приштине о томе да је Вучићу због тога, како тврде, забрањен улазак на Косово, Вучић је напоменуо да тамо нису ископани земни остаци 15 људи без знања и одобрења српских власти.

Вучић је подсјетио да је Београд у Бриселу, када се отворила тема несталих, поручио да ће се залагати за потрагу било чијих земних остатака јер је то цивилизацијско достигнуће.

Али, додао је он, Београд је затражио и да се врше ископавања на пет локација на Косову и посебно Метохији, гдје вјерује да има покопаних Срба, како би и представници Београда присуствовали ископавању, али Албанци то нису прихватили.