latinica  ћирилица
20/11/2020 |  10:04 ⇒ 10:05 | Аутор: СРНА

Изречена мјера протјеривања за 36 страних држављана

Служба за послове са странцима саопштила је да је у посљедњих седам дана изрекла мјеру протјеривања за 36 страних држављана због незаконитог уласка или боравка у БиХ.

Међу протјеранима су држављани Марока, Авганистана, Туниса, Пакистана, Ирака, Непала, Турске, Албаније, Кине и Црне Горе.

У посљедњих седам дана Служба је због незаконитог уласка или боравка изрекла мјеру протјеривања за 36 страних држављана који су стављени под надзор у имиграциони центар или им је ограничено кретање на одређеном мјесту до удаљавања са територије БиХ.

У сарадњи Службе за послове са странцима и Међународне организације за миграције, кроз Програм потпомогнутог добровољног повратка, са територије БиХ удаљено је 14 страних држављана у њихове земље поријекла.

Ријеч је о четири држављанина Непала, три Пакистана, по два Авганистана, Ирака и Марока, те једном држављанину Туниса.

Страним држављанима је претходно изречена мјера протјеривања због илегалног боравка на територији БиХ са забраном уласка и боравка у периоду од једне до пет година.

Служба за послове са странцима од почетка године регистровала је 15.311 миграната, од којих су 262 регистрована у посљедњих седам дана.

У привременим прихватним центрима тренутно борави 6.155 миграната.