latinica  ћирилица
19/11/2020 |  14:34 ⇒ 19:38 | Аутор: СРНА

Усвојен Акциони план за реформу јавне управе

Влада Републике Српске усвојила је на данашњој сједници Акциони план за реформу јавне управе у БиХ 2020-2022. године, којим ће бити реализовани циљеви и мјере дефинисани Стратешким оквиром за реформу јавне управе за период од 2018. до 2022. године.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

Овај акциони план за реформу јавне управе проводиће се реализацијом планираних активности кроз пет реформских области и то кроз заједничке и индивидуалне пројекте са јасно дефинисаним основним мјерама и активностима, као и индикаторима који су заједнички за сва четири управна нивоа власти у БиХ, саопштено је из Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске.

У процесу реформе јавне управе све активности проводиће се у складу са уставним надлежностима сваког управног нивоа у БиХ.

У саопштењу се подсјећа да је Влада Српске у јуну ове године усвојила Стратешки оквир за реформу јавне управе у БиХ за период 2018-2022. године, који је усмјерен на стварање ефикасне, транспарентне, одговорне и модерне јавне управе, у складу са принципима јавне управе.

Усвајање Акционог плана, поред већ усвојеног Стратешког оквира за реформу јавне управе је један од кључних корака у реализацији 14 приоритета из Мишљења Европске комисије, додаје се у саопштењу.