latinica  ћирилица
19/11/2020 |  09:17 ⇒ 09:25 | Аутор: srpskainfo.com

Пленковић: Ситуација веома озбиљна, ускоро нове мјере

Премијер Хрватске Андреј Пленковић данас је на сједници Владе потврдио да ће Штаб у сљедећим данима донијети нови пакет мјера против вируса корона.
Андреј Пленковић - Фото: klix.ba
Андреј ПленковићФото: klix.ba

- Будући да је пандемија Ковида-19 тема која је међу нама стално, на ту тему се данас одржава сједница Европског савјета. Оно што је важно је да у овом контексту бројева које видимо јуче и ових дана још једном апелујемо да је ситуација веома озбиљна. У три задње седмице у октобру смо имали удвостручење готово сваке седмице. У задње три седмице раст се наставио, али се битно успорио захваљујући мјерама које смо увели – рекао је Пленковић.

Он је истакао да су мјере успориле ширење епидемије, преноси Индекс.

– Али кривуља није почела падати на начин на који бисмо хтјели да се то догоди. Требамо направити додатне напоре да се смањи оптерећење здравственог система – истакао је Пленковић.

Порастао је и број преминулих.

– Јуче и прекјуче смо због тога разговарали како би Кризни штаб израдио пакет нових мјера којима ћемо настојати организовати наш живот и рад на начин да се смањи интензитет ширења епидемија. Ту је веома важно да се сви придржавају мјера – рекао је Пленковић.