latinica  ћирилица
18/11/2020 |  11:36 ⇒ 11:37 | Аутор: РТС

Репрезентација Србије десеткована пред меч са Русима

Нови проблеми за националну селекцију Србије. Послије капитена Александра Коларова и након што је Верона објавила да је Дарко Лазовић позитиван на вирус корна и неће моћи вечерас да помогне екипи, огласио се и Фудбалски савез Србије који је рекао и да су Сергеј Милинковић Савић и Ђорђе Николић такође позитивни на тестирању.
Фудбалска репрезентација Србије (фото: ФСС) -
Фудбалска репрезентација Србије (фото: ФСС)

Лазовићев клуб Верона ово је потврдила на друштвеним мрежама. Такође се наводи да због тога неће играти против Русије. Док је ФСС објавио да су ван строја и СМС и Ђорђе Николић. Уз играче позитиван на корону је и један физиотерапеут.

Како налажу правила сва тројица су одмах по добијању позитивниг теста изоловани од остатка селекције и придржаваће се протокола док не добију негативан тест. Тек тада ће моћи да се врате у своје клубове.

Селекција Србије изузетно ослабљена улази у одлучујући дуел против Русије. "Орлови" вечерас имају императив побједе уколико желе да изборе опстанак у групу Б Лиге нација.

Поред капитена Коларова, Лазовића, Милинковић-Савића и Николића у тиму неће бити Тадић и Лукић. Мање повреде имају Костић и Митровић, а неће играти ни Катаи.

Остаје да се види како ће селектор Тумбаковић саставити екупи и ко ће вечерас од 20.45 да изађе на мегдан Русима.