latinica  ћирилица
17/11/2020 |  19:37 ⇒ 19:38 | Аутор: СРНА

Притвореника Дарка Тасића тукли у затвору код Подујева

Дарко Тасић из Мале Круше, против кога се у Призрену води судски процес, тучен је у затвору високе безбједности у Грдовцу код Подујева, а у тренутку је од задобијених удараца остао и без свијести, рекао је његов адвокат Љубомир Пантовић.

Пантовић је навео да је јуче, приликом примопредаје између полицајаца који су вршили транспорт и затворских чувара у затвору код Подујева, Тасић задобио неколико удараца у главу.

Пантовић је рекао за РТС да му је о нападу Тасић говорио телефоном након повратка у затвор са сједнице Апелационог вијећа на којој је разматрана жалба одбране на првостепену пресуду за наводно почињен ратни злочин.

- Дарко ми је пренио да је, у просторији у којој припадници полиције задужени за транспорт затвореника предају оптуженог затворским чуварима, добио од некога неколико удараца у потиљак, док је био везан лисицама, од чега је на тренутак и изгубио свијест. Када се освијестио видио је да му је и усна раскрвављена - каже Пантовић.

Он каже да његов брањеник Тасић не зна и не може да препозна особу која га је ударила, јер су сви у групи имали маске, а ударен је с леђа.

Тасић је напад пријавио управи стражарске службе, а његов адвокат убрзо ће затражити од директора затвора Грдовац да истражи случај и предузме мјере против особа које су починиле напад.

Против Тасића се у Основном суду у Призрену води поступак због наводно почињеног ратног злочина у селу Мала Круша.

Он је од 22. новембра 2017. године у притвору, а осуђен је крајем јуна ове године на 22 године затвора.

Пантовић наводи да је према постојећем законском систему на Косову и Метохији максимална предвиђена казна за ратни злочин 15 година затвора.