latinica  ћирилица
17/11/2020 |  19:01 ⇒ 19:48 | Аутор: СРНА

Петровић: Драшковић да измири дуг, а изборни резултат анализира са партнерима

Предсједник требињског Градског одбора СНСД Лука Петровић поручио је Родољубу Драшковићу да прво држави измири дуг од 16 милиона КМ и камате које потичу још од времена јефтине куповине цјелокупне имовине Индустрије алата Требиње, након чега може да се повуче из ове компаније као што је данас најавио.
Лука Петровић - Фото: РТРС
Лука ПетровићФото: РТРС

- Желим да нагласим да су и Град Требиње и Република Српска до сада чинили све на стварању предуслова за разој инвестиција компаније Свислајон и бројним програмима и погодностима подстицали Драшковића и остале привреднике у нашем граду - рекао је Петровић.

Он је истакао и да је истина да је народ који је гласао за опозицију у Требињу, којој и Драшковић припада, најмање повјерења дао највећем инвеститору у граду чија је листа у коалицији са Партијом демократског прогреса освојила 8,67 процената или 1.360 гласова и да ниједан кандидат Драшковићевог Херцеговачког народног покрета, а на листи их је било 75 одсто, није прошао у Скупштину.

- Градски одбор СНСД Требиње Драшковићу поручује да прво ријеши своја дуговања према држави, а онда унутар своје дружине дефинише статус и са њима прокоментарише своје изборне резултате - рекао је Петровић.

Драшковић је данас медијима упутио допис у којем је навео да ће се повући из Херцеговине и ИАТ препустити држави, уз надокнаду од 8.750.000 евра.