latinica  ћирилица
17/11/2020 |  15:24 ⇒ 15:25 | Аутор: РТРС

ФК Радник остао без тренера Славка Петровића

Славко Петровић више није тренер ФК "Радник". Напустио је јуче градски стадион у Бијељини под изговором да је атмосфера у и око клуба постала неподношљива, да је имао и физичке пријетње од неких лица.
ФК Радник - Фото: РТРС
ФК РадникФото: РТРС

Све је кулминирало посљедњих неколико дана када су ми оставили писане поруке с пријетњама на ауту, а раније су ми стизале пријетеће СМС поруке, рекао је јуче Петровић.

На наш позив он се јутрос јавио и рекао "да је на састанку". Више се није јављао на телефон. Спекулише се у неким круговима да ће бити нови тренер Олимпика.

Руководство клуба у Бијељини истиче да не знају за пријетње Петровићу, да никог од чланова Управног одбора није о томе обавијестио, а нити полицију.

- Наравно да би ми као клуб заштитили и њега и било кога у клубу. На крају крајева, свако у овом граду треба да буде слободан грађанин и заштићен. Ја сам врло изненађен, нисам очекивао такав поступак јер смо коректно сарађивали - рекао је предсједник Радника Предраг Перковић.

Перковић истиче да ће Радник против Широког водити Јово Борковић, Петровићев помоћник. Упитан ко ће наслиједити бившег шефа стручног штаба, каже да ће се све знати за неколико дана. Одбацио је неке информације које круже посљедњих дана да један од чланова управе жели видјети на мјесту шефа струке Срђана Бајића, иначе однедавно шефа омладинског погона.

- ФК Радник је озбиљна кућа. За сутра сам заказао сједницу УО да видимо ко ће да води тим. Желимо да доведмо човјека који је препознатљив, који има иза себе резултате и да оствари циљ који смо зацртали, а то је опстанак у Премијер лиги БиХ - додао је Перковић.

Управни одбор клуба прије неколико мјесеци стао је иза Славка Петровића када је доживио напад на паркингу стадиона. Све је тада пријављено полицији, каже Перковић. У ПУ Бијељина смо провјерили да ли има нових пријава од стране Петровића, а речено нам је да ништа није евидентирано.