latinica  ћирилица
17/11/2020 |  13:45 ⇒ 13:45 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Освојили смо 75 одборничких мандата

Предсједник Демоса Недељко Чубриловић рекао је данас у Бањалуци да је задовољан резултатима странке на локалним изборима јер је освојила 75 одборничких мандата у парламентима локалних заједница, те мјесто начелина општине Шековићи.
Недељко Чубриловић - Фото: СРНА
Недељко ЧубриловићФото: СРНА

Чубриловић је истакао да Демос остаје привржен традиционалним коалиционим партнерима и посвећен развоју општина и градова у Српској и подсјетио да је ова странка први пут учествовала на изборима.

- Наши одборници учествоваће у раду парламената готово свих локалних заједница. Очекујемо и коначан резултат из Дринића, гдје наш кандидат, за сада, има само седам гласова мање од противкандидата - навео је Чубриловић.

Навео је да је Демос најбоље изборне резултате остварио у Зворнику и Шековићима.

- Добри резултати су постигнути и у Бијељини, Палама, Добоју, Градишци, Фочи, Челинцу и још неким локалним заједницама - рекао је Чубриловић.

Чубриловић очекује да Централна изборна комисија БиХ што проје заврши свој дио посла како би се почело спровођење изборних рзултата и почетак рада скупштина и извршних органа власти на локалном нивоу.

- Никога нећемо условљавати за било коју појединачну функцију. Очекујемо и да што прије спласну предизборне тензије и да се успостави нормална комуникација политичких странака и тако дамо допринос стабилизацији политичких прилика и рјешавања проблема грађана - рекао је Чубриловић.

Он је, упитан да прокоментарише најаву лидера СНСД-а Милорада Додика о "ускраћивању одређених субвенција и пројеката граду Бањалуци због промјене на челу града", рекао да "није разумио да је ријеч о ускраћивању".

- Закон се мора поштовати, реда мора бити. Не сумњам да ће Влада Републике Српске и даље радити на развоју и града Бањалука и осталих градова и општина - рекао је Чубриловић.

Чубриловић је, на питање о резултатима избора за градоначелника Бањалуке, навео да је народ увијек у праву, да су избори одржани у демократској атмосфери и да није било аномалија у изборном процесу, додавши да је "Бањалука то хтјела".

Нагласио је и да је ова странка подржала и потписала коалициони споразум у Бањалуци, истакавши да је свако ко прихвати споразум прихватљив партнер.

Шеф Главног изборног штаба Демоса Боран Босанчић рекао је да је Демос на локалним изборима у Српској имао нешто више од 40.000 гласова и да представља респектабилну политичку организацију.