latinica  ћирилица
17/11/2020 |  10:35 ⇒ 12:11 | Аутор: СРНА

Тиодоровић: Ефекат нових мјера очекује се почетком децембра

Ефекат нових мјера против ширења вируса корона које су од данас на снази у Србији могу се очекивати почетком децембра, изјавио је епидемиолог Бранислав Тиодоровић.
Бранислав Тиодоровић (фото:Танјуг/Димитрије Николић) -
Бранислав Тиодоровић (фото:Танјуг/Димитрије Николић)

Тиодоровић је рекао да је протекла ноћ била тешка на југоистоку земље и да су забрињавајући подаци о броју новообољелих у Нишу, Зајечару, Александровцу, Крушевцу, Врању, Прешеву и Бујановцу.

- Колико је тешка слика најбоље говори податак да је у ковид болници у Лесковцу прије неколико дана било седам пацијената, а јутрос је 52 пацијената. Ситуација се брзо мијења - рекао је Тиодоровић за ТВ Пинк.

Тиодоровић, који је и члан Кризног штаба, истакао је да позив на примјену мјера није позив на послушност већ на одговорност и указао да је ограничење рада угоститељских објеката било неопходно.

- Предложио сам да зимски распуст буде од 19. децембра до 20. јануара /и за ђаке у Војводини и остатку Србије/, трајаће можда који дан више од планираног. На тај начин би могли да обухватимо све празнике и католичке и православне - навео је Тиодоровић.

Тиодоровић је навео да је препорука да сви који могу раде од куће.

У Србији од вечерас у 21.00 час почиње примјена нових, рестриктивнијих мјера Владе Србије за борбу против вируса корона.

Новим мјерама је у наредне двије седмице у периоду од 21.00 час увече до 5.00 часова ујутро забрањен рад угоститељских објеката, продавница, тржних центара, осим апотека, доставе хране, бензинских пумпи које точе гориво и привреде која ради трећу смјену.