latinica  ћирилица
16/11/2020 |  19:34 ⇒ 22:09 | Аутор: СРНА

Рељић: Други мандат је велики успјех на којем сам захвалан суграђанима

Начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић, који је на локалним изборима освојио други начелнички мандат, захвалио је данас свима који су гласали за њега и СНСД, те нагласио да је сада најважније да се направи стабилна скупштинска већина, која ће оправдати указано повјерење грађана.
Раденко Рељић - Фото: РТРС
Раденко РељићФото: РТРС

Рељић је новинарима рекао да нема простора за велико славље, да предстоји много посла, рјешавање проблема, између осталог и у финансијском смислу због пандемије вируса корона.

Он је нагласио да су локални избори у Козарској Дубици завршени у фер и коректној атмосфери, без инцидената.

- Грађани су бирали људе и политичке странке које ће их представљати у будућем сазиву Скупштине општине. Ја сам побиједио на изборима и освојио други узаступни мандат у Козарској Дубици, што још нико није остварио и то је велики успјех на којем сам захвалан својим суграђанима -  изјавио је Рељић.

Рељић је додао да је сада најбитније да се направи стабилна скупштинска већина да би скупштина могла конкретно функционисати и како би изабрани одборници могли оправдати повјерење које су добили од бирача.

- На политичкој мапи Републике Српске дошло је до неких промјена у бирачком тијелу, али политички блок који је предводио скупштинску већину у Козарској Дубици је остао на истом нивоу и ми ћемо остати у обавези да радимо у интересу наших грађана и града - каже Рељић.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Козарска Дубица Јовица Шуман захвалио је свим грађанима Козарске Дубице који су изашли на локалне изборе и честитао начелнику Рељићу, који је освојио други мандат, као кандидат СНСД-а подржан од ДНС-а, Демоса и НДП-а.

- Ми већ данас идемо даље да радимо. Иза нас је веома тешка предизборна кампања, посебно мени као предсједнику Општинског одбора. У објективно тешким условима успјели смо да направимо добар резултат - рекао је Шуман.

Према прелиминарним подацима Централне изборне комисије БиХ, кандидат СНСД-а за начелника општине Козарска Дубица Раденко Рељић освојио је 5.455 гласова, односно 58,22 одсто, док је кандидат ПДП-а и СДС-а Перо Каран добио 3.915 гласова или 41,78 одсто.