latinica  ћирилица
16/11/2020 |  19:29 ⇒ 20:08 | Аутор: РТРС

Послије 16 година СНСД има градоначелника у Приједору (ВИДЕО)

Према још непотврђеним резултатима, СНСД је однио убједљиву побједу у пет локалних заједница приједорске регије. У Крупи на Уни побиједио је заједнички кандидат коалиције СНСД – ДНС Младен Кљајић. Највећи тријумф СНСД је забиљежио у Приједору.
Далибор Павловић - Фото: СРНА
Далибор ПавловићФото: СРНА

Након 16 година, СНСД у Приједору добија градоначелника из својих редова. Далибор Павловић је према прелиминарним подацима, однио убједљиву побједу.

- Сада је разлика отприлике 4.000 гласова у моју корист, и то је недостижно, чак ни гласови путем поште не могу да угрозе тај резултат - rekao je Павловић.

Према досадашњим подацима, СНСД је у Приједору постао водећа политичка партија. Након њих слиједе ДНС и СДС.
Остале политичке партије требало би да имају по два или једног одборника.

- Према ономе што је до сада пребројано СНСД ће имати скупштинсу већину од 20 одборника - додао је Павловић.

СНСД, добија свог начелника и у Оштрој Луци - Драгана Мастикосу. Уз подршку коалиционих партнера окупљених око ове политичке партије, евидентна је скупштинска већина у овој општини.

- Извјесно је да ће коалиција коју чини шест партија имати 12 одборника скупштинсе већине од 15 - навео је Мастикоса.

У начелничку фотељу поново ће сјести СНСД-ов Мирослав Дрљача из Новог Града гдје је ова странка освојила највише гласова и за локални парламент.

У Козарској Дубици највеће повјерење грађана на одборничким листама добили су СНСД, потом ДНС и СДС, док је нови-стари начелник Раденко Рељић однио убједљиву побједу.

- Раденко Рељић, кандидат СНСД-а освојио је 5.455, а Перо Каран из ПДП-а 3.915 гласова - казао је Стојан Крњајић, предсједник ОИК Козарска Дубица.

Након осам година СНСД је поново добио власт и у Костајници гдје је изабран њихов кадар-Никола Јањетовић, док је у Крупи на Уни повјерење грађана добио кандидат коалиције СНСД-ДНС Младен Кљајић.