latinica  ћирилица
16/11/2020 |  19:26 ⇒ 20:15 | Аутор: РТРС

Кантон 10: Српски начелници у Дрвару, Грахову и Гламочу (ВИДЕО)

У општинама Ливањског кантона са српском већином, Дрвару, Босанском Грахову и Гламочу, позиције начелника освојили су кандидати СНСД-а, показују прелиминарни и непотпуни резултати локалних избора.
Избори - Фото: РТРС
ИзбориФото: РТРС

У Дрвару нови мандат освојила је актуелна начелница Душица Рунић.

- У плану су и даље инфраструктурни пројекти. Међутим, у фокусу, као будућег начелника и одборничке већине, биће реструктирање локалних предузећа и њихово економско оснаживање. Радићемо на креирању нових радних мјеста, кроз стварање услова за будуће инвеститоре - рекла је Рунићева.

Према прелиминарним и непотпуним подацима изборних комисија, функцију начелника Гламоча и даље ће обављати кандидат СНСД-а Небојша Радивојша. Нови начелник Босанског Грахова је СНСД-ов Урош Ђуран. На том мјесту наслиједиће Милорада Глигића из СНС-а.

- Први потези које морамо направити у Грахову јесу побољшање живота свих Граховљана као и здравствене ситуације, затим да уредимо и поставимо на здраве ноге Комунално предузеће - каже Ђуран.

Нови начелник Гламоча Небојша Радивојша, као прве кораке наводи јак ангажман законодавне и извршне власти на рјешавању комуналних проблема у Комуналном предузећу, а затим и рјешавање пољопривредног земљишта у власништву државе.

У скупштинама општина Дрвара, Гламоча и Босанског Грахова највише одборника такође ће имати СНСД, показају прелиминарни, непотпуни резултати.

- Сљедеће четири године пуно је планова, како за развој локалне заједнице, тако и побољшање полажаја Срба у Кантону 10. Овај резултат нам то, свакако, омогућује у великој мјери, јер смо сад увезали Дрвар, Гламоч и Грахово и можемо заједнички наступити према кантоналним и федералним институцијама - истакао је Горан Броћета, предсједник Општинског одбора СНСД Дрвар.

Према прелиминарним и непотпуним подацима, у Босанском Петровцу, јединој општини Унско-санског кантона са српском већином, у трци за начелника побиједио је кандидат СДА Махмут Јукић.

На том мјесту наслиједиће актуелног начелника Дејана Прошића, који је био кандидат ДНС-а.